Introductie in datagedreven werken in
de logistiek

In 4 korte video's neemt Henri Grolleman, docent binnen Logistics Management van Hogeschool Windesheim, je mee in een introductie over hoe datagedreven werken van waarde kan zijn voor de logistiek. Henri bespreekt wat logistieke data is en hoe we dit in de praktijk zien hoe we data kunnen gebruiken in de praktijk.

Deze video's zijn goed te volgen als beginner, ook als je nog niet eerder iets hebt gevolgd over datagedreven werken.
Write your awesome label here.

Dit wordt er in de video's behandeld

Belang van logistieke data

Er komt meer en meer data beschikbaar. Waar we vroeger moesten nadenken of er wel data beschikbaar was, moeten we ons nu afvragen welk vraagstuk we met de data gaan oplossen. Hoe zorgen we ervoor dat we de juiste analysevragen opstellen?

Wat is logistieke data?

Er is een verschil tussen kwantitatieve en kwalitatieve data. Kwantitatieve data is cijfermatige data: gegevens uit een boordcomputer of gegevens die met een scanner worden vastgelegd. Kwalitatieve data zijn gegevens van mensen om je heen, deze zijn niet in cijfers uit te drukken. Hoe zorg je ervoor dat de mening van iemand (de juiste) waarde heeft?

Stappen om te werken met data

Wanneer je gaat werken met data, kun je een stappenplan aanhouden. Zo start je bij Business understanding, waar je nadenkt over wat je wilt onderzoeken. Ook stappen als data preparation en modelleren worden behandeld


Bekijk hier de video's

Henri Grolleman

Henri Grolleman MSc. is docent binnen Logistics Management bij Hogeschool Windesheim. Met een uitgebreide praktijkervaring bij grote logistieke dienstverleners en producenten, heeft Henri inzicht in de logistiek en hoe datagedreven werken de logistiek kan helpen. Hij is tevens betrokken bij het Logistics Lab Zwolle, een innovatieve logistieke werkplaats die technologische en sociale innovatie bevordert.