In 10 stappen
Digital Ready

Start stapsgewijs met digitaliseren. Hoe je dat doet? Op deze pagina vertellen we je welke stappen je kunt zetten om jouw bedrijf steeds meer digital ready te maken.

Stap voor stap digitaliseren

Als bedrijf ben je digital ready als je volledig digitaal samenwerkt. Daar is een goede basis voor nodig. De weg om vanuit die basis te digitaliseren delen we op in fases, bestaande uit 10 onderdelen. Stap voor stap helpen wij je op weg naar volledige digitale samenwerking of zelfs naar een digitale transformatie.
  • Digitale basis op orde
  • Volledig digitaal samenwerken
  • Digitaal transformeren

Bekijk de uitleg over de stappen in video's

Write your awesome label here.

Maak medewerkers
digitaal vaardig

Write your awesome label here.

Vertrouw op digitaal werken

Write your awesome label here.

Wissel digitaal informatie uit

Write your awesome label here.

Werk digitaal als vanzelfsprekend

Write your awesome label here.

Maak data foutloos en veilig toegankelijk

Write your awesome label here.

Werk digitaal samen in de keten

Write your awesome label here.

Maak digitalisering onderdeel van je strategie

Write your awesome label here.

Innoveer met technologieën

Write your awesome label here.

Werk datagedreven


Write your awesome label here.

Creëer nieuwe commerciële kansen

Digitaliseringsstappen

Om je als bedrijf in de transport en logistiek beter aan te passen aan veranderende marktomstandigheden of om betere dienstverlening te leveren aan klanten, is het belangrijk om te digitaliseren. Het is niet langer alleen een optie, maar een noodzakelijke stap om mee te blijven doen in een concurrerende markt. Daarnaast kan het je op termijn helpen om kosten te besparen en om veiliger en sneller te werken.

Hoe ver ben je al met het digitaliseren van je processen en medewerkers? Misschien heb je al een nieuw softwaresysteem aangeschaft, maar sluit het nog niet aan op andere software. Of registreer je nog veel handmatig in Excel en wil je dit graag efficiënter en foutloos inrichten.

Lees hier meer over de stappen die jij kunt zetten om van géén digitale basis naar volledig digitaal samenwerken te gaan. En zelfs verder kunt gaan richting gevorderd digitaal samenwerken. De 10 onderdelen zijn allemaal even belangrijk en kun je in willekeurige volgorde doorlopen, passend bij jouw bedrijf of organisatie.

Maak medewerkers digitaal vaardig

Bij Logistiek Digitaal geloven we sterk in de kracht van mensen als drijvende kracht achter digitale transformatie. We ondersteunen bedrijven bij het versterken van de digitale vaardigheden van hun medewerkers. Met online webinars, trainingen en adviesgesprekken helpen we je team om zich vertrouwd te maken met de nieuwste technologieën en digitale werkwijzen. Zo worden je medewerkers niet alleen digitaal vaardig, maar zullen ze ook enthousiast meegaan in digitale veranderingen.

Wissel digitaal informatie uit

Moderne logistiek draait om naadloze informatie-uitwisseling. Wij kunnen je adviseren en in contact brengen met de juiste partijen om ervoor te zorgen dat je systemen en processen zijn afgestemd op efficiënte informatie-uitwisseling binnen en buiten je organisatie. Dit leidt tot snellere besluitvorming, betere samenwerking met ketenpartners, minder fouten en tevreden klanten.

Maak data foutloos en veilig toegankelijk

Betrouwbare data vormt de kern van effectieve logistiek. Met het digitaliseren van data worden fouten tot een minimum beperkt. Dit scheelt tijd en geld. Onze netwerkconsulenten adviseren je graag hoe je dit aan kunt pakken. Met gedigitaliseerde data kun je vertrouwen op nauwkeurige, foutloze data voor je besluitvorming en operationele processen.Gevolg? Tevreden klanten, een betere samenwerking met ketenpartners en betere bedrijfsresultaten.

Maak digitalisering onderdeel van je strategie

Digitalisering is geen afzonderlijk project, maar een belangrijk onderdeel van je strategie. Hoe zorg je er nu voor dat je digitalisering in je zakelijke doelen meeneemt? Door digitale transformatie vast te leggen in je strategische visie zet je de eerste stap naar een duurzaam, toekomstbestendig bedrijf.

Werk datagedreven

De kracht van data is enorm. Met geavanceerde analytische technieken en tools krijg je niet alleen beter inzicht in bedrijfsresultaten, maar kun je ook makkelijker beslissingen nemen op basis van feiten en trends. Dit stelt u in staat om je logistieke prestaties te optimaliseren en voortdurend te verbeteren.

Vertrouw op digitaal werken

In een snel veranderende wereld is digitaal werken geen luxe, maar een noodzaak. Onze netwerkconsultenten adviseren jouw organisatie bij het inrichten van je digitale systemen en het implementeren van handige tools die jouw operationele processen efficiënter maken. Of het nu gaat om een Warehouse Management Systeem of een Transport Management Systeem: een goede afstemming tussen systemen is van groot belang en bespaart tijd en geld. Door te vertrouwen op digitale werkprocessen, beperk je fouten en verspilling, wat leidt tot verhoogde productiviteit en klanttevredenheid.

Werk digitaal als vanzelfsprekend

Digitalisering zou net zo gewoon moeten zijn als het gebruik van een mobiele telefoon. Maar om processen te digitaliseren is een digitale cultuur nodig waarin digitaal werken de norm is. Dat vraagt om aandacht en goede communicatie. Het is niet alleen nodig om aan wetgeving te voldoen, maar ook om jouw concurrentiepositie te behouden. Onze netwerkconsulenten kunnen je adviseren waar je kunt beginnen en hoe je dit aanpakt.

Werk digitaal samen in de keten

Moderne logistiek is een samenspel van partners in de toeleveringsketen. Wij bieden je de tools en inzichten om digitaal samen te werken met leveranciers, partners en klanten. Door informatie en data naadloos te delen, verhoog je de efficiëntie en transparantie in je processen.

Innoveer met technologieën

Innovatie is de sleutel tot concurrentievoordeel. We adviseren je graag bij het verkennen en omarmen van opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie, Internet of Things en blockchain. Deze innovaties kunnen nieuwe deuren openen voor efficiëntie, makkelijker werken en kunnen een oplossing bieden bij personeelstekorten.

Creëer nieuwe commerciële kansen

Digitale transformatie is niet alleen een interne inspanning; het biedt ook nieuwe zakelijke kansen. Onze netwerkconsultenten kunnen u adviseren hoe u digitale technologieën in kunt zetten om bijvoorbeeld nieuwe markten te verkennen, nieuwe producten en diensten te ontwikkelen of je diensten uit te breiden.

Wij delen onze beste kennis gratis met jou!

Schrijf je hier in om al onze cursussen te bekijken.